Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platform until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as/at Ptarmigan during these years.

Dora Bleu, Hei, Samuel Meri
music
26 heinäkuu 2009 00:00

Ovet aukeavat 18:30, esitykset 19-22.

Dora Bleu on montrealilaisen Dorothy Gellerin projekti. Geller on aiemmin esiintynyt bändeissä From Quagmire ja Laconic Chamber. Dora Bleuna Geller käsittelee tilallisia, orgaanisia laulelmia folkin ajatuksen ympärillä, tutkien samalla uusia alueita.

Hei on Vaasalaisen Heikki Järven projekti. Välineinään erilaiset elektroakustiset instrumentit, Hei luo tunnelmallisia, mutta aktiivisia äänimaisemia. Tavallisuudesta poiketen Hei esiintyy nyt soolona, ja kuvailee omin sanoin: "Lauluja junnauksesta ja sisäkkäisistä silmukoista, fraktaalisia äänizoomauksia ja mutaatioita, sointu- ja meluvalleja, muutama yksinäinen melodia – ja sensemmoista."

Samuel Meri Helsingistä soittaa laulupohjaista musiikkia toisinaan vain kitarasäestyksellä ja rikkaalla vibrato-äänellään, toisinaan paksuilla, tummilla, sulavilla taustoilla. Sunnuntain esityksestä tulee joka tapauksessa mahtava.


Photos